Udgåede stillingsbetegnelser - Database med forklaringer

Indeholder forklaring på udgåede stillingsbetegnelser. Stillingsbetegnelserne optræder i en eller flere af databaserne på Esbjerg Byhistoriske Arkivs hjemmeside, fortrinsvis i databasen Trykte Skattebøger. Der vil løbende blive tilføjet flere udgåede stillingsbetegnelser fra Esbjerg Byhistoriske Arkivs øvrige databaser. Foruden forklaring af ordet indeholder databasen angivelse af de årstal, hvor stillingsbetegnelsen optræder i en kilde. Databasen indeholder 1049 stillingsbetegnelser.

 

Efterlysninger. Godt 20 stillingsbetegnelser mangler helt eller delvis en forklaring. Vi har ikke kunnet finde en fyldelstgørende forklaring og vil meget gerne have oplysninger om betydningen, hvis nogen skulle kende ordet. Kan fremsøges ved at søge med ordet "efterlys" i fritekstsøgningen.

 

Kildehenvisninger. I flere tilfælde har vi fundet forklaringen på en stillingsbetegnelse på en hjemmeside og har angivet url-adressen som kilde. Adressen kan kopieres og indsættes i browseren, således at man kan læse den fulde forklaring. Vi kan dog ikke garantere, at linket vil blive ved med at virke, da der kan ske ændringer på den pågældende hjemmeside. Man kan herefter muligvis finde frem til kilden ved at anvende første del af hjemmesideadressen.


Databasen er senest opdateret 08.11.2017.

:

 

Her kan du søge i alle databasens felter, f.eks stillingsbetegnelse, forklaring eller bemærkninger

 

:

 (Der kan søges på stillingens navn)

:

 (Forklaring på den enkelte stillingsbetegnelse)

:

 (Bemærkninger af redaktionel karakter)