Personer

Personer

Der er i øjeblikket ikke adgang til at søge oplysninger i Esbjerg Byhistoriske Arkivs historiske databaser, da de er under omlægning.
Der er tale om en større proces, som forventes at indtil ca. 1. juni 2022. Vi beklager ulejligheden, men ser frem til at kunne præsentere bedre og hurtigere søgemuligheder så snart, det vil være muligt.

Vi har 11 forskellige databaser med personoplysninger fra forskellige typer af kilder. Du får adgang til databaserne via menuen til venstre. Indholdet i databaserne er kort beskrevet her:
 
Begravelsesprotokoller indeholder oplysninger fra en række Kirkegårdsprotokoller fra Esbjerg og Jerne kommuner

Borgerdatabaserne indeholder oplysninger om alle kommunes borgere på et bestemt tidspunkt. Oplysningerne er hentet fra skattemandtalslister, folketællinger eller folkeregisterlister.

Erindringer indeholder en række nedskrevne og trykte erindringer skrevet af og om personer med relation til Esbjerg.

Fraflyttede og døde indeholder oplysninger om skattepligtige personer, som er døde eller fraflyttet Esbjerg.

Kromanns negativer indeholder oplysninger fra fotograf Kromanns negativprotokoller. Fotograf på Fanø.

Lærere 1870-1970 i Esbjerg Kommune indeholder oplysninger om lærere, som har været tilknyttet et skolevæsen beliggende indenfor nuværende Esbjerg og Fanø kommuner i perioden 1870-1970.

Peter Nissens negativer er en samling oplysninger fra Fotograf Peter Nissens protokoller med registreringer af negativer. Databasen indeholder foreløbig negativer fra perioden 17.11.1949-21.4.1966.

Rakkerdatabasen omfatter rakkere og natmandsfolk eller deres slægtninge samt et mindre antal bødler. 

Slægtsbøger. Skannede udgaver af forskellige slægtsoptegnelser.

Stillingsbetegnelser giver dig mulighed for at søge efter betydningen af udgåede betegnelser på stillinger, som esbjergensere har bestridt i tidernes morgen.

Trykte skattebøger indeholder oplysninger om navn, adresse, stilling og skattebeløb. Blev udgivet årligt, og der findes en database for Esbjerg Kommune for perioden 1892-1956 og for Jerne Kommune for perioden 1929-1944.