Søg i arkivet

Søg i arkivet

Der er i øjeblikket ikke adgang til at søge oplysninger i Esbjerg Byhistoriske Arkivs historiske databaser, da de er under omlægning.
Der er tale om en større proces, som forventes at vare hele januar 2022. Vi beklager ulejligheden, men ser frem til at kunne præsentere bedre og hurtigere søgemuligheder så snart, det vil være muligt.

Her på siden har du mulighed for at søge efter oplysninger i vores historiske databaser. Vi har gjort en række forskellige kilder søgbare via databaser her på hjemmesiden. Du kan også finde adgang til arkivets registrerede billeder (EBA Mediearkiv), artikler om Esbjerg (Esbjerg Leksikon) og arkivalier generelt (Arkiv.dk).

Oplysningerne i disse søgbare kilder forventes at have interesse for slægtsforskere, researchere (journalister, studerende, forfattere), men også for personer med interesse for lokalhistorie generelt.

Du får en oversigt over de enkelte databaser ved at klikke på menupunkterne i venstre side. Kildebeskrivelse og hjælp til søgning findes under startsiden for hver enkelt database. Du finder en generel vejledning til søgning her.

 

Selvbetjeningsløsning
Via nedenstående links kan du ansøge om tilladelse til at se arkivalier, som ikke umiddelbart er tilgængelige for offentligheden samt om en kopi af dit eksamensbevis fra folkeskolen, hvis dette er bortkommet.

Selvbetjeningsløsningen kræver, at du logger på med dit NemID.

Ansøgning om tilladelse til at se arkivalier
Bruges kun til ansøgning om adgang efter arkivloven (egne socialsager og lign.)

Ansøgning om kopi af eksamensbevis
Kopi af eksamensbevis er gratis fra 1. januar 2021 iht. ændring af arkivloven.
Er dit eksamensbevis fra juni 2013 eller nyere kan du finde det på borger.dk.