Hjælp os

Hjælp os

Henvendelser og afleveringer fra offentligheden er vigtige for arkiver som Esbjerg Byhistoriske Arkiv. Du kan nedenfor se hvordan du kan hjælpe os med at udvide samlingen, belyse manglende informationer eller udføre frivilligt arbejde på arkivet.

Afleveringer til arkivet
Esbjerg Byhistoriske Arkiv arbejder løbende på at udvide samlingen af tilgængelige arkivalier og modtager gerne alle typer af arkivalier, mens vi henviser til at aflevere genstande til Esbjerg Museum. Vi opfordrer samtidig folk til at aflevere så meget som muligt og lade en eventuel kassation være op til Arkivet. Esbjerg Byhistoriske Arkiv er interesserede i at modtage f.eks. papirer og protokoller, billeder, film, lydbånd eller i databaser fra både privatpersoner, foreninger og virksomheder. Kort sagt materiale, der kan hjælpe med til at belyse Esbjergs historie. Så er du i besiddelse af et interessant fotoalbum eller kender du en forening eller virksomhed, der ligger inde med historisk materiale, vil vi gerne høre fra dig. De ansatte ved Arkivet er gerne behjælpelige, hvis du har yderligere spørgsmål om afleveringer.

Ukendte billeder
Esbjerg Byhistoriske Arkiv ligger inde med en omfattende billedsamling. Desværre har vi ikke oplysninger til alle billeder. En del bliver gennemgået på de populære billedaftener, som vi har offentliggjort på vores hjemmeside her. Derudover forsøger vi løbende at offentliggøre andre ukendte billeder her på siden. Kan du genkende personer eller begivenheder på vores ukendte billeder, vil vi gerne høre fra dig. Se et udvalg af de ukendte billeder her.

Esbjerg Byhistoriske Arkiv ligger også inde med mange billeder fra Besættelsen. Desværre mangler vi også her oplysninger til en del af dem. Måske du kan hjælpe os med at navngive personer og begivenheder på dem? Se de forskellige billeder her.

Du kan kontakte os med informationer til billederne på tlf 7616 3900 eller via mail byhistoriskarkiv@esbjergkommune.dk.