Aktivitetskalender

Aktivitetskalender

Startdato 27-10-2019 14:00:00
Slutdato 27-10-2019 16:00:00
Titel Foredrag: Da Golfvej lå i Østerbyen
Beskrivelse

Søndagsmatiné: Da Golfvej lå i Østerbyen

Ved arkivchef Jørgen Dieckmann Rasmussen, Esbjerg Byhistoriske Arkiv
Tid: Søndag den 27. oktober kl. 14.00-ca. 16.00
Sted: Samlingssalen, Esbjerg Byhistoriske Arkiv
Entre: 50,00 kr. pr. person. Da interessen forventes at være stor til dette foredrag, sælges der billetter til arrangementet efter først-til-mølle-princippet. Der udbydes 70 billetter i alt.
Billetsalget begynder tirsdag den 13. august kl. 10.00 i læsesalen og webshoppen. Evt. resterende billetter sælges ved indgangen på foredragsdagen.


Man nyder solen og en god frokost ved Esbjerg Golfklubs første klubhus. Huset lå på Golfvej i Gammelby, det nuværende Ingemanns Allé. Klubhuset blev indviet 2. marts 1921 og fraflyttet efter sæsonen 1944. 
Foto: EBA 55073-070.

Selvom Esbjergs historie er kort, rummer den mange forandringer. Det gælder ikke mindst Østerbyen, som efter en stille begyndelse i dag fremstår som en levende bydel med mange boliger og boligformer. Mange forhold har påvirket området - den korte afstand til havet betød frem til ca. 1935 mange oversvømmelser,
som den øvrige by også fik at mærke, når f.eks. gasværket blev sat under vand. Esbjergs stærke afholdsbevægelse udstykkede 70 tdr. land til kolonihaver, hvor nogle af områdets ældste villaer findes i dag, og så havde kvarteret mange og store arbejdspladser, bl.a. teglværker, tobaksfabrik, slagterier og en møbelfabrik. Af rekreative tilbud var der blandt andet en golfbane, hvor Esbjerg Golfklub blev grundlagt, og som gav navn til Golfvej – gaden vi i dag kender som Ingemanns Allé. Det er noget af alt dette, eftermiddagens foredrag handler om, og det er ledsaget af billeder

Bemærk: Da interessen for arrangementet forventes at være stor, sælges der billetter til arrangementet.
Der udbydes i alt 70 billetter. Billetsalget begynder tirsdag, den 13. august kl. 10.00 i læsesalen og webshoppen. Evt. resterende billetter sælges i døren.

 

Sted
Kategori EBA KALENDER