Aktivitetskalender

Aktivitetskalender

Startdato 02-06-2022 07:30:00
Slutdato 02-06-2022 21:30:00
Titel SESF's Sommerudflugt til Sønderjylland
Beskrivelse

SESF's Sommerudflugt til Sønderjylland

Tid: Torsdag den 2. juni 2022
Afgang kl. 07.30 fra Museumspladsen. Hjemkomst ca. kl. 21.30.
Pris: 850 kr. for medlemmer af SESF. For ikke-medlemmer er prisen 900 kr. Prisen inkluderer bustransport, al forplejning (morgenkaffe/te, frokost, eftermiddagskaffe/te og middag), entréer og guide. Drikkevarer til frokost og middag er for egen regning. 
Billetsalg i webshoppen eller i læsesalen i åbningstiden mandag-onsdag kl. 10-16, torsdag kl. 10-17 og fredag kl. 10-13.30.  

 

Broager Kirke.

For første gang siden 2019 kan SESF nu igen tilbyde foreningens medlemmer og andre interesserede den traditionelle sommerudflugt.

Denne gang går turen lidt på kryds og tværs i det sønderjyske. Programmets tidstabel ses på bagsiden. Vi starter sædvanen tro fra Museumspladsen og begiver os mod Skærbæk, hvor den medbragte morgenkaffe nydes ved foden af Marsktårnet og med udsigt ud over det store marskland.

Første besøg er hos Støtteforeningen for Sikringsanlæg Nord, der har til huse i Agerskov. Sikringsstilling Nord, der blev anlagt af tyskerne under 1. Verdenskrig i perioden fra september 1916 frem mod krigens slutning, tæller et utal af bunkers og kanonstillinger, der strakte sig tværs over det meste af Sønderjylland. I Agerskov Lokalarkiv har Støtteforeningen bl.a. indrettet et udstillingslokale, og en guide vil fortælle om denne og de mange sikringsstillinger, der endnu kan ses ude i landskabet.

På vej til Sønderborg holder vi en kort frokostpause ved Sønderhav Rasteplads og kan dér nyde udsigten til Okseøerne, mens vi indtager en velsmagende sandwich.

Næste besøg er i Deutsches Museum Nordschleswig i Sønderborg (det tyske mindretals museum). Man går selv rundt og betragter udstillingen. Undervejs i bussen fra Agerskov vil der blive givet en orientering om mindretallenes forhold i grænselandet og om det nyligt renoverede og udvidede museum i Sønderborg.

Sidste besøg er i Broager Kirke og på Broager Kirkegård. En lokal guide vil fortælle om kirkens historie, udsmykning og inventar, der bl.a. omfatter en skulptur fra 1490’erne forestillende en drabelig kamp mellem Sankt Jørgen og en hæslig drage. På kirkegården skal vi bl.a. se den store mindehøj over 190 faldne under 1. Verdenskrig 1914-1918. De var alle som én fra Broagerland.

Der bliver også tid til en kop eftermiddagskaffe, som vi nyder i Vemmingbund på vejen fra Sønderborg til Broager.

På hjemvejen lægger vi igen vejen forbi Agerskov for at nyde en tiltrængt 2-retters menu på Agerskov Kro. Menuen består af oksesteg og hjemmelavet is med chokoladesovs.

Detaljeret program for turen kan ses her.  

Sted
Kategori EBA KALENDER