Nyhedsarkiv

Sommerens offentlige byvandringer

Dato: 22-06-2021

Så er billetsalget skudt i gang til sommerens populære byvandringer. I år tilbyder vi ture hver mandag-torsdag kl. 19.00 i skolernes sommerferie fra mandag den 28. juni til og med torsdag den 5. august.

Deltag i Esbjerg Byhistoriske Arkivs populære sommer-byvandringer

Vi åbner for billetsalget til sommerens byvandringer ved arkivchef Jørgen Dieckmann Rasmussen. I år tilbyder vi ture hver mandag-torsdag kl. 19.00 i hele skolesommerferien. Tag vandreskoene på - uanset om du er her kortvarigt på ferie eller er ”turist i egen by”. Du kan opleve dit nærområde på en ny måde, mærke historiens vingesus - og deltage i helt igennem CO2-neutrale byvandringer.

De i alt 24 ture finder sted hver mandag-torsdag fra mandag den 28. juni til og med torsdag den 5. august, og der er blandt andet mulighed for at komme med på oplevelser i Nybyggerbyen Esbjerg, i Klatterup, i ”Det røde Esbjerg”, i besættelsestiden, på kirkegårde, og langs Historisk rute i Sædding. Årets nyheder er Syg og rask i Esbjerg, onsdag den 7. juli, og Esbjerg bliver havneby, som har "premiere" mandag den 28. juni, som sommerbyvandringernes første tur. Denne tur gentages yderligere to gange i løbet af sommeren.

Patienter og personale foran Esbjergs første sygehus på Bavnehøj, ca. 1900. 
Foto: Torben Meyer. EBA 06193-070.


Se det samlede program i aktivitetskalenderen på hjemmesiden.

Alle turene begynder kl. 19.00, og hvor intet andet er anført er mødestedet Turistkontoret, Skolegade 33, men vær opmærksom på, at for flere af turene er mødestedet et andet.
Byvandringerne udbydes i samarbejde med Destination Vadehavskysten/Turistkontoret. Turene varer 1½-2 timer. Der kan max. deltage 30 personer pr. tur.

Det koster 50 kr. pr. tur at deltage, og billetter kan købes i arkivets webshop. I begrænset omfang kan billetter købse i læsesalen, Esbjerg Byhistoriske Arkiv, Torvegade 47, i åbningstiden mandag-onsdag kl. 10-16, torsdag kl. 10-17 og fredag kl. 10-13.30.

 

« Tilbage