Program for 2. halvår 2018

Dato: 26-06-2018

De første kurser og øvrige aktiviteter til efterårets program er på plads. Billetsalg til sensommerturen begynder tirsdag den 7. august kl 10.00 fra læsesalen og i arkivets webshop. Kom i god tid - der der sædvanligvis rift om pladserne.

Så er de første kurser og aktiviteter til efterårets program på plads, og vi gør opmærksom på, at billetsalget til aftenforedrag og sensommerturen finder sted tirsdag den 7. august fra kl. 10.00 fra læsesalen og i arkivets webshop.

Kurser
Efterårets kurser er arrangeret i samarbejde med Folkeuniversitetet, men rent praktisk tilmelder man sig til Esbjerg Byhistoriske Arkiv pr. mail til byhistoriskarkiv@esbjergkommune.dk eller tlf. 7616 3900. Når vi efter første kursusgang kender antal kursister, vil deltagerbetalingen blive opkrævet.

Foredrag om slægtsforskning
I efterårssæsonen arrangerer Sydvestjysk Egns- og Slægtshistoriske Forening (SESF), Esbjerg Byhistoriske Arkiv og Esbjerg Folkeuniversitet sammen med Folkeuniversitetet to foredrag om slægtsforskning.
For medlemmer er entreen 50 kr. pr. person. For ikke-medlemmer er den 100 kr. Medlemskab til 50 kr. kan tegnes.

Fyraftensforedrag
Sæsonens fyraftensforedrag har først og fremmest tilknytning til 150-års jubilæet for Esbjerg by og havn.
Fyraftensforedragene, der er ledsaget af billeder, er arrangeret i samarbejde mellem Esbjerg Byhistoriske Arkiv og Folkeuniversitetet.
Der er ikke tilmelding på forhånd - entréen på 50 kr. pr. person betales ved indgangen.

Søndagsmatinéer
Sæsonens søndagsmatineer indeholder et foredrag om Esbjerg by og havn i anledning af 150-årsjubilæet, og da det vanskeligt kan skjules, at julen nærmer sig, er der som sædvanlig et juleforedrag på programmet, men først efter juletræet på Torvet er blevet tændt. Foredragene, der er ledsaget af billeder, er arrangeret af Esbjerg Byhistoriske Arkiv og Folkeuniversitetet.
Der er ikke tilmelding på forhånd til søndagsmatinéerne – entré på 50 kr. pr. person betales ved indgangen.

Aftenforedrag
Et af tidens populære TV-programmer er Forsvundne arvinger. Ikke mindst detektivarbejdet med at afklare slægtsforholdene og beviserne på hvor meget, man faktisk kan finde, har vakt opmærksomhed.
Køb billet til aftenforedraget, som er arrangeret i et samarbejde mellem SESF, Venskabsforeningen for gamle DUI'er, Folkeuniversitetet og Byhistorisk Arkiv.

Billetsalg fra tirsdag den 7. august kl. 10.00 i Esbjerg Byhistoriske Arkiv eller arkivets webshop:

• Bag om TV-programmet Forsvundne arvinger.
    Torsdag den 27. september kl 19.00.
    Entré: For medlemmer af de arrangerende foreninger er entréen 50 kr. pr. person. For andre er prisen 100 kr.
    Medlemsskab kan tegnes. Der er ikke tilmeldinger på forhånd. Billetter købes ved døren.

Fængslende sensommertur
SESF's sensommertur til Horstens Statsfængsel og Glud Museum.

Husk, at interessen for arrangementerne er stor, så mange møder tidligere end kl. 10.00 for at sikre sig billet(ter).