Månedens kalenderopslag - juli

Dato: 20-07-2021

Lidt ferieforsinket følger månedens kalenderopslag, som viser situation fra et hestevæddeløb på Korkrobanen i forbindelse med Korskro Hestemarked den 3.-4. juli 1971.

I Esbjerg-kalenderen 2021 kan du i juli måned læse om Hestevæddeløb på Korskrobanen - og om speedway

I forbindelse med Korskro Hestemarked den 3.-4. juli 1971 arrangerede Vestjysk Pony-Væddeløbsforening otte løb på Korskrobanen. Løbet blev overværet af omkring 1.000 tilskuere. Deltagerantallet blev dog mangedoblet ved Bridgestone Grand Race speedway-løbet, som belv gennemført på samme bane søndag den 5. september. Her overværede 20.000 tilskuere løbet, som i overbevisende stil blev vundet af Ole Olsen, som fem dage senere blev verdensmester i speedway, da han vandt VM i Göteborg.

I Esbjerg-kalenderen kan du hver måned læse om, hvad der skete i Esbjerg for 25, 50, 75 og 100 år siden.

Juli 2021

• For 100 år siden (1921): Søndag den 3. juli ankom den amerikanske afholdsagitator William Johnson med tilnavnet "Pussyfoot" til Esbjerg. Han talte foran 300 mennesker i I.O.G.T.s sal i Norgesgade om forbudskampene i USA og virkningerne af forbudslovens indførelse.
  • For 75 år siden (1946): Søndag den 7. juli blev Esbjerg Motor Sports nye jordbane ved Korskroen indviet af borgmester Høyer-Nielsen. Omkring 8.000 deltagere overværede åbningen.
  • For 25 år siden (1996): I sommeren 1996 aktionerede Greenpeace mod danske trawleres fiskeri af industrifisken tobis ud for Skotlands kyst. Greenpeace mente, at fangsten af tobis ikke var forsvarlig i dette område.

Du kan stadig købe Esbjerg-kalenderen 2021.
Vi har åbent på læsesalen, men du kan også købe kalenderen som Click & Collect i webshoppen. Når du køber Esbjerg-kalender 2021 kan du - ¨så længe lager haves - bestille Esbjerg-kalender 2018 (særudgave i anledning af Esbjerg Havns 150-års jubilæum) eller Esbjerg-kalender 2020 (særudgave i anledning af 75-året for Danmarks befrielse) med ganske gratis (gælder kun Click & Collect, og kun sammen med bestilling af Esbjerg-kalender 2021).
Bestil den gratis kalender i webshoppen sammen med Esbjerg-kalender 2021.