Coronavirus – læs seneste nyt fra Esbjerg Kommune

Indbydelse til erindrings-stafet

Dato: 08-05-2020

Ældresagen, Cirkus og Teatergruppen Fugl Føniks og Byhistorisk Arkiv inviterer til erindringsstafet. Vil du ikke også være med?

INDBYDELSE TIL ERINDRINGS-STAFET

Vil du ikke også være med?

Tiderne skifter, sang Bob Dylan allerede i 1964. Det gør de stadig – dog er det ikke os, men Coronaen der sætter dagsordenen. Stort og småt ændrer sig, og vi tilpasser os nye vilkår, ændrer vaner og adfærd. Væk med kys og kram – men er vi under ti sammen med to meters afstand mellem hver, holder vi os inden for lovens rammer.

Under de vilkår kan det være svært at få en fest ud af det, men måske kan du i samarbejdet mellem Ældresagen, Cirkus og Teatergruppen Fugl Føniks og Esbjerg Byhistoriske Arkiv om en erindringsstafet finde et interessant og udviklende fællesskab mellem deltagerne og samtidig være med til at sikre eftertiden værdifulde oplysninger om forandringerne i kølvandet på Coronaen. Som udgangspunkt handler det om at dele erindringer om f.eks.

Hvad du tænkte, da statsministeren den 11. marts lukkede Danmark – hvordan forestillede du dig, det ville påvirke din dagligdag, og hvor længe troede du, de ekstraordinære forhold ville vare? Hvad tænkte du ville lukke, hvad forestillede du dig stadig ville være åbent. Tænkte du dig konfirmationer, bryllupper og private fester aflyst eller udsat?

Ændringer i de daglige rutiner – hvornår på dagen køber du ind, forsøger du at samle dine indkøb, og vælger du nogle butikker fra?

Kontakt med familie/børnebørn og venner – hvordan foregår det, og hvad taler I om?
Få børn og børnebørn til at skrive eller tegne om deres oplevelse i denne Coronatid.

Corona- eller Covid-19-epidemi: Har du oplevet epidemier tidligere og f.eks. være holdt hjemme fra skole p.g.a. skarlagensfeber eller andre, smitsomme sygdomme?

Vandreklasser eller skolegang hver anden dag: Hører du til de store årgange, har du måske oplevet at gå i skole på forskellige adresser, gået i skole hver anden dag eller lignende.

Er der også noget at grine af, f.eks. Corona-vittigheder som

• Kinesiske forskere har nu identificeret patient nul til Coronavirus. Hans navn er Ah-Chu.
  • Tak til Coronavirus: Fra i dag er folk begyndt at drikke vand, spritte og vaske hænder. Nu får jeg tid og ro til refleksion.
  • Det er nu dag 3 uden fodbold i flimmerkassen. Jeg fandt en kvinde i sofaen ved siden af mig. Det var åbenbart min kone, hun virker sød.

Digte Coronadigte som

Tante Mona
tog corona
med fra ferie i Verona
Hun var der for at købe sko
Nu sir hun shopping er et no go

For den lille virusfyr
gav min tante et værre hyr
for den rejse den blev dyr
ingen sko af alligator
men en tur i respirator!

Forfængelighed og modedille
gav min tante den bacille
et hun lærte med for sille
ingen sko af krokodille

Kai Jørgensen 26. april 2020

Gækkebrev til Farmor fra Sofia Meyer, 10 år

Gæk gæk gæk
Mit navn det står med virus
Det er surt som citrus

Som deltagere afgør I selv hvilke emner, I vil dele erindringer om. I kan skrive små beretninger, føre dagbog, skrive Coronadigte, tegne, male eller fotografere.

Det hele foregår i en lukket cirkel, som forhåbentlig ender med en aflevering til Esbjerg Byhistoriske Arkiv, så man i fremtiden kan få et indblik i en periode, der ændrede vores liv og levemåde afgørende i 2020. I den forbindelse vil det være vigtigt, at du daterer dit bidrag, så man senere kan se hvornår i Corona-forløbet det er fra.

Da det handler om en stafet til inspiration for andre, bedes du tilkendegive, om dine erindringsglimt må sendes til andre f.eks. i din litteraturgruppe – livshistoriegruppe -musikgruppe - pårørendegruppe-singler/når to bliver til en - eller anden gruppe.

Til sidst – af hensyn til fremtidigt brug vil det også være nyttigt at kende dit køn og alder. Dette kan du gøre ved tilmeldingen ved at benytte denne blanket.  På blanketten kan du også oplyse dit navn, mail og telefonummer - og du kan med din underskrift give os tilladelse til at dit bidrag må offentliggøres

Hvem kontakter jeg for at tilmelde mig?

Hanne Meyer, fmd. for Ældresagen

Kai Jørgensen, cirkus- og teatergruppen Fugl Føniks