Nyhedsarkiv

Historiske oplysninger og kort i ny forbedret udgave

Dato: 06-07-2016

Historisk Atlas er udkommet i en ny og forbedret udgave og rummer for historisk- og især kortinteresserede et væld af spændende muligheder og oplysninger

Du kan for eksempel gå på opdagelse i de mere end 100 gamle og nyere kort og bruge tidsluppen til at se kortene op mod hinanden, og studere detaljer og udviklingen på bestemte lokaliteter i landet. På kortene kan man også se Danmarks administrative inddelinger og grænser gennem tiderne – herunder ejerlav, sogne, herreder, retskredse og meget mere.

Eller du kan finde information og lokalhistorisk viden på mere end 6.000 lokaliteter i hele landet. Heraf har Esbjerg Byhistoriske Arkiv bidraget med beskrivelser af kirkerne i Esbjerg Kommune samt søulykker på vestkysten eller i Nordsøen hvor esbjergensiske fiskekuttere har været involveret.

Et godt tip til sommerferien i Danmark: Historisk Atlas kan også bruges på mobilen, så du kan søge lokalhistorisk viden, når du er på tur. Bare indtast adressen historiskatlas.dk i mobilens browser og du får serveret seværdigheder og fakta de fleste steder i landet.

Historisk Atlas er et samarbejde på tværs af 220 arkiver, biblioteker og museer i hele landet, men der er også mulighed for, at man selv kan oprette sig som bruger og dele sin viden om lokalhistorie.

Der er altså nok at gå i gang med, du finder Historisk Atlas her.

« Tilbage