Fra 7. oktober: Kursusstart - gotisk håndskrift, administrationshistorie og lokalhistorisk værksted

Dato: 07-10-2019

På mandag begynder efterårets kurser i gotisk håndskrift og administrationshistorie samt lokalhistorisk værksted. Der er ledige pladser på begge kurser.

Gotisk håndskrift og administrationshistorie

Tid: Mandag kl. 16.30-18.00, den 7., 21 og 28. oktober (dvs. minus skolernes efterårsferie) samt den 4., 11., 18. og 25. november
Sted: Læsesalen, Esbjerg Byhistoriske Arkiv
Underviser: Arkivchef Jørgen Dieckmann Rasmussen
Pris: 700 kr.

Tilmelding: Direkte til Esbjerg Byhistoriske Arkiv pr. mail til byhistoriskarkiv@esbjergkommune.dk eller tlf. 7616 3900.
Deltagerbetalingen vil blive opkrævet i forbindelse med første kursusgang.

Mange arbejder med slægtsforskning, men »møder hurtigt muren« ved mødet med den gotiske håndskrift, som
blev anvendt helt frem til 1875 og endda længere i praksis. Selv om mange håndskrevne kilder bliver transskriberet
og gjort tilgængelige på Internettet i dag, er det en gevinst for enhver slægtsforsker selv at kunne læse gotisk
håndskrift. Kurset er kombineret med administrationshistorie, så deltagerne også får et indblik i nogle af de mange kilder, der venter på at blive brugt.
Kurset er rettet mod fortsættere, men begynere og let øvede kan godt koble sig på.

Værksted for lokal- og personalhistorie

Tid: Mandag kl. 19.00-21.00, den 7., 21. og 28. oktober (dvs. kursusfri i skolernes efterårsferie) samt den 4., 11., 18. og 25. november.
Sted: Læsesalen, Esbjerg Byhistoriske Arkiv
Underviser: Arkivchef Jørgen Dieckmann Rasmussen
Pris: 700 kr.
Tilmelding: Direkte til
Deltagerbetalingen vil blive opkrævet i forbindelse med første kursusgang.

Interesserer du dig for lokalhistorie, eller er du i gang med at finde din families rødder, er værksted for lokal- og personalhistorie lige kurset for dig. Syv mandag-aftener i oktober-november, dog undtagen skolernes efterårsferie, mødes aktive slægtsforskere og lokalhistorikere på arkivets læsesal. De arbejder med deres »egne emner«, men holder løbende hinanden underrettet om, hvordan arbejdet skrider fremad, og hvad de har fundet af interessante og givende oplysninger samt ikke mindst hvor!

Begge kurser er arrangeret i et samarbejde mellem Esbjerg Byhistoriske Arkiv, Sydvestjysk Egns- og Slægtshistoriske Forening samt Sydvestjysk Folkeuniversitet.