Fra 1. oktober: Kursusrække - Danmark under 2. Verdenskrig (første semester af to)

Dato: 01-10-2019

Esbjerg har en ganske særlig historie, da byen blev bombet få dage efter 2. Verdenskrigs udbrud. Derfor handler dette kursusforløb ikke kun om Danmark under besættelsen, men om 2. Verdenskrig

Danmark under 2. Verdenskrig (første semester af to)

Tid: Tirsdag kl. 19.00-21.00, den 1., 15. og 29. oktober samt den 12. og 26. november
Sted: Samlingssalen, Esbjerg Byhistoriske Arkiv
Underviser: Arkivchef Jørgen Dieckmann Rasmussen
Pris: 500 kr.
Tilmelding: Direkte til Esbjerg Byhistoriske Arkiv pr. mail til byhistoriskarkiv@esbjergkommune.dk eller tlf. 7616 3900 i god tid før kursusstart af hensyn til bestilling af grundbøger.
Deltagerbetalingen vil blive opkrævet i forbindelse med første kursusgang.

Det nærmer sig – 75-året for Danmarks befrielse. Det bliver uden tvivl markeret over det ganske land til den tid, men hvad skete der mere konkret i Danmark dengang? Det skal vi prøve at finde ud af i dette kursusforløb om Danmark under 2. Verdenskrig.

Dagbladet Vestkystens billeddækning af det engelske bombardement af Esbjerg den 4. september 1939,
hvor blandt andet Frodesgade 150-152 blev ramt og fru Edel Hansen dræbt.
Foto: EBA 80618-109.

Netop på grund af Esbjergs helt specielle historie er tidsrammen ikke blot besættelsen, men verdenskrigen som i bogstavelig forstand ramte byen dagen efter krigserklæringen.
Der læses fælles grundbog, som fremskaffes i klassesæt.

Kurset er arrangeret i samarbejde med Syddansk Folkeuniversitet.

Tilmelding direkte til Esbjerg Byhistoriske Arkiv pr. mail til byhistoriskarkiv@esbjergkommune.dk eller pr. tlf.7616 3900.