Esbjerg udvikler sig

Dato: 17-10-2014

Esbjerg Byhistoriske Arkiv har digitaliseret en scrapbog fra Teknik & Miljø, der i avisudklip fortæller om Esbjergs fysiske udvikling i 1951 og 1952.

At udvikling og forandring sætter tydelige spor i Esbjerg, er man ikke i tvivl om, når man færdes rundt i byen. Snart er et ledningsarbejde i gang og vejen reduceret i bredden, snart er et hus skudt op, hvor der før var en tom byggegrund.

Esbjerg er forandringernes by – og det er ikke noget nyt. Nu tages der hul på en ny mulighed for at følge med i udviklingen i nyere tid, for Teknik & Miljø ved Esbjerg Kommune har siden marts 1951 og frem til juni 2010 lavet scrapbøger, der i avisudklip fortæller om Esbjergs fysiske udvikling. Disse scrapbøger er Esbjerg Byhistoriske Arkiv i gang med at digitalisere, og første bind – fra marts 1951 til december 1952 – er blevet publiceret på arkivets hjemmeside.

Læs om renovering af Banegårdspladsen, dramatisk ulykke ved kloakarbejde, opgradering af Esbjergs gader, genåbningen af Strandby Kirkevej, planer om ny rutebilstation i Jernbanegade, Darumvejs ændrede indføring til Esbjerg og meget mere ved at klikke på nedenstående ikoner, afhængig af om du ønsker at se scrapbogen i PDF- eller iPaper-format.

Scrapbog, marts 1951-december 1952