Coronavirus – læs seneste nyt fra Esbjerg Kommune

Nyhedsarkiv

Esbjerg Byhistoriske Arkivs julekalender - 22. december

Dato: 22-12-2019

Den 22. december 1960 uddeler Frelsens Hær julepakker til trængende familier for 70. gang.

Esbjerg Byhistoriske Arkivs julekalender - 22. december


Julepakker, klar til uddeling af Frelsens Hær, 22. december 1960.
Foto: Knud Rasmussen. EBA 62790-050. © Esbjerg Byhistoriske Arkiv.

I Dagbladet Veskysten kunne man den 22. december 1960 læse, at lige siden Frelsens Hær blev oprettet i Esbjerg, havde man hvert år holdt juleuddeling, og i 1960 var det 70. gang man var med til at bringe juleglæde til de mange trængende hjem i byen. Midlerne kom primært fra Frelsens Hærs junge ved juletræet på Torvet.

På billedet er Frelsens Hærs lokale i Skolegade fyldt med pakker og store poser indeholdende konserves, flæskesteg, kolonialvarer, lide julemedister og mange andre ting, og man var i stand til at yde hjælp til 150 familier juleaften, hvilket var det hidtil største antal.

Ved uddelingen blev der traditionen tro først holdt en lille juleandagt, hvor man sang julesalmer og hørte evangeliet, og herefter uddelte Frelsens Hærs kaptajner, assisteret af slumsøstrene, de dejlige julepakker.

Fra venstre ses fru kaptajn Ramild Jørgensen samt slumsøstrene major Lauersen og Major Rau. Betegnelsen slumsøster kommer fra svensk, og det var en kvindelig Frelsens Hær-officer, som arbejdede på Frelsens Hærs slumstationer (herberger) samt med opsøgende socialt arbejde i hjemmene.

« Tilbage