Nyhedsarkiv

Esbjerg Byhistoriske Arkivs julekalender - 20. december

Dato: 20-12-2019

Den traditionelle julefilm Nøddebo Præstegård blev vist tre gange fredag den 20. december 1957 i Kosmorama, hvor kontrolløren, som var udklædt som julemand, uddelte programmer.

Esbjerg Byhistoriske Arkivs julekalender - 20. december

Den uopslidelige julefilm Nøddebo Præstegård med skuespilleren Hans Kurt i hovedrollen, blev fredag den 20. december 1957 vist i Kosmorama kl. 16, 19 og 21. Filmen som var indspillet i 1934, kunne stadig begejstre publikum. For at understrege julestemningen var biografens kontrollør klædt ud som julemand.


Kosmoramas biografkontrollør, iført julemandskostume, uddeler programmer til julefilmen Nøddebo Præstegård.
Foto: Knud Rasmussen. EBA 28901-050. © Esbjerg Byhistoriske Arkiv.

ESA-bio viste samme dag et stort Walt Disney juletegnefilmsshow. I Varde Bio kunne man se Far til fire i byen (Julebal i Nisseland) og Fra den gamle Købmandsgård (Jul i den gamle Købmandsgård).

I Phønix-teatret var filmudbuddet lige før jul af en noget anden karakter. Her viste man Ung mand med guitar – ekstra: Tommy Steele i København, og midnatsforestillingen Hed af min længsel – en åbenhjertig film om nutidsungdommen. Denne film var forbudt for børn.

Filmen Nøddebo Præstegård er stadig en populær julefilm - både den originale fra 1934 med Hans Kurt i hovedrollen og en nyere fra 1974 med Lars Høy og Lisbeth Dahl.

« Tilbage