Nyhedsarkiv

ArkivNyt om Esbjerg Havn m.m.

Dato: 28-03-2018

Årets første nummer af ArkivNyt er netop udkommet - et nummer med Esbjerg Havn som hovedemne i anledning af 150-året for loven om anlæg af en havn ved Esbjerg.

Den 24. april er dagen 150-året for Chr. IXs underskrivning af loven om anlæg af en havn ved Esbjerg. Da der samtidig er tale om et byjubilæum, vil 150-året blive markeret ved flere lejligheder i løbet af 2018.

Således er Esbjerg Havn hovedemnet i det nummer af ArkivNyt, som netop er udkommet. Peter Bak fortæller om havnens baggrund og udvikling og understreger ikke mindst fiskeriet som "det store lokomotiv" i havnens og dermed byens vækst. Kort og godt: En utrolig historie om en udvikling, ingen kunne forudse, og som formodentlig alene var mulig et sted, hvor kun himlen var begrænsningen.

Endvidere præsenteres interessante temaer fra arkivets hjemmeside, f.eks. en erindring om morsomme kaldenavne blandt havnearbejderne. Kutterdatabasens oplysninger gennemgås som illustration af fiskeriets op- og nedture, ligesom pluk fra arkivets billeddatabase giver indblik i forskellige sider af havnens historie gennem 150 år.

ArkivNyt sluttes med en artikel af Poul Vind Teilmann om den dagbog, hans bedstemor førte under sit ophold på Spangsbjerg Sanatorium i 1916. Hun kæmpede bravt med sygdommen, men led mange kvaler på grund af savnet af mand og børn. Hun endte med at insistere på at blive udskrevet, men rask var hun ikke. Efter at have født yderligere to børn døde hun fra mand og børn i 1920. 

God fornøjelse med læsningen og god påske.


Du finder alle udgaver af ArkivNyt her.

« Tilbage