Nyhedsarkiv

ArkivNyt 2020:4 - december

Dato: 28-12-2020

Så er der læsestof til juledagene - ArkivNyt er udkommet med et fyldigt december-nummer om mange forskellige emner, alt fra julehistorier i metermål til en artikel om Sømandshjemmet Gl. Havn i dets sidste år.

Årets julenummer af ArkivNyt er på gaden

Så er der læsestof til juledagene – ArkivNyt er udkommet med et fyldigt december-nummer om mange forskellige emner. 
I bladet kan du blandt meget andet læse om Julehistorier i metermål - overlæge Colds julehistorier til sine børn fortalt gennem "Pelikanen" på kølebassinet i Elværket (nuv. Musikkonservatorium), om kutteren Energi i 1917, om at vokse op som pige i et indremissionsk miljø i 1940'erne og 1950'erne og om Sømandshjemmet Gl. Havn i dets sidste år.

Nummeret indeholder endvidere den første af en serie artikler om Julius Bomholt – den og de kommende artikler er skrevet af Jørn Henrik Pedersen, professor, dr.phil. & lic.oecon, som har været Bomholts over 65 hyldemeter store arkiv igennem i forbindelse med arbejdet med at skrive en Bomholt-biografi, der udkommer til næste år.

Endelig slutter ArkivNyt af med en opfordring til læserne: Har I ikke lyst til at hjælpe med en beretning om, hvordan jeres Corona-jul 2020 kom til at udforme sig i lyset af anbefalinger om afstand, sprit (til hænderne) antal gæster, gaver der ikke blev købt fordi butikkerne måtte tvangslukke, julesang og udluftning o.s.v. Jeres bidrag som beretninger, fortællinger og videoklip vil indgå i den dokumentation af esbjergenserne under pandemien, som Esbjerg Byhistoriske Arkiv har arbejdet på at indsamle siden marts 2020.

Du kan downloade bladet i pdf her - eller læse det som iPaper på hjemmesiden, hvor du også kan se alle tidligere udgaver af ArkivNyt.

Redaktionen ønsker alle god læselyst samt en glædelig jul og godt nytår.

« Tilbage