Nyhedsarkiv

Arkivnyt 2020:3

Dato: 31-10-2020

I efterårets udgave af Arkivnyt kan du blandt andet læse om at være gartnerbarn i 1960'erne og 1970'erne, om sygdommen fnat og om historiske træer ved Hjertingvej. God læselyst :-)

Arkivnyt 2020:3 - oktober

I efterårets udgave af Arkivnyt kan du blandt andet læse om at være gartnerbarn i 1970'erne, om sygdommen fnat og om historiske træer ved Hjertingvej.

Efterårets udgave af Esbjerg Byhistoriske Arkivs nyhedsbrev Arkivnyt er på gaden.

Rigmor Bennetsen fortæller om, hvordan det var, at være gartnerbarn i Forum i 1960'erne og 1970'erne. Rigmor Bennetsen er datter af Agnes og Jakob Bennetsen, som havde gartnerier først i Fovrfeld og senere ved Tarp Hovedvej i Forum.

Aja Høy-Nielsen fortæller om sygdommen fnat, som var - og er - en sygdom, hvor de fleste tilfælde opstår i oktober-november.

K. A. Gorritzen fortsætter sin fortælling om Søren Tønders erindringer.

Og endelig fortæller Aja Høy-Nielsen om historiske træer, som blev plantet i Strandparken ved Hjertingvej i 1901, da der dengang var planer om byggeri af et kommunalt sygehus. Byggeriet blev aldrig til noget - men de historiske bøgetræer, som  dag er 120 år gamle, blev i besættelsesårene indarbejdet i et projekt med opførelse af villaer i Strandparken.

God læselyst :-)

« Tilbage