Coronavirus – læs seneste nyt fra Esbjerg Kommune

Arkivnyt 2020:1 - marts, 2020

Dato: 21-03-2020

Årets første udgave af Arkivnyt er netop udkommet. Brug tiden i disse corona-krisetider - hvor vi skal blive hjemme - med at læse bladet og læs eller genlæs artikler i tidligere udgaver.

Arkivnyt, marts 2020

Årets første udgave af Arkivnyt er netop udkommet.

I dette nummer kan du læse en artikel af Peter Bak om kommunalvalget i1943, hvor Danmarks Kommunistiske Parti var forbudt, og kommunisterne derfor stillede op til kommunalvalget med en dækliste - Uafhængige Arbejds- og Tjenstemandliste, som fik tre mandater i byrådet. Også modstandsbevægelsen blev repræsenteret i det nyvalgte byråd.

Peter Bak har bearbejdet en artikel om Valsemøllen og Strandskoven fra Tobiasen Kragslunds arkiv om møller Jens Ebbesens etablering af Valsemøllen og beplantning af Strandskoven omkring år 1900.

Fhv. ingeniør Erling Christensen har skrevet en artikel om Minerne på Jyllands vestkyst - og de unge tyske pionerer, og beskriver blandt andet, hvordan 17-årige tyske drenge blev sendt til "flødeskumsfronten" for at lægge miner ved Vestkysten - et arbejde, som bestemt ikke var ufarligt.

Endelig fortsætter K. A. Gorritzen fortællinger af Søren Tønders erindringer- denne gang om sønnens læretid som maler.

Bagest i bladet har Peter Bak lavet en oversigt over samtlige artikler i Arkivnyt (tidl. nyhedsbrevet) fra 1. august 2008 til i dag. Brug tiden i disse corona-krisetider, hvor vi alle skal blive hjemme, med at læse eller genlæse artiklerne.

Du kan hente alle bladene via dette link.

Du kan læse bladet i pdf eller som iPaper på hjemmesiden. Bemærk dog, at der kan være problemer med at åbne iPaper, hvis du bruger Google Chrome som browser.

God læselyst.