Nyhedsarkiv

25. februar kl. 16.30: Fyraftensforedrag - Da Golfvel lå i Østerbyen

Dato: 25-02-2020

Østerbyen havde tidligt store boligområder og mange og store arbejdspladser. Af rekreative tilbud var blandt andet en golfbane, som gav navn til Golfvej - gaden vi i dag kender som Ingemanns Allé

Fyraftensforedrag: Da Golfvej lå i Østerbyen

Ved arkivchef Jørgen Dieckmann Rasmussen, Esbjerg Byhistoriske Arkiv
Tid: Tirsdag den 25. februar 2020 kl. 16.30-18.30.
Sted: Samlingssalen, Esbjerg Byhistoriske Arkiv
Entre: 50,00 kr. pr. person.
Da interessen forventes at være stor til dette foredrag, sælges der billetter til arrangementet efter først-til-mølle-princippet. Der udbydes 70 billetter i alt.
Billetsalg fra mandag den 3. februar kl. 10.00 i læsesalen og webshoppen. Resterende billetter sælges ved indgangen.

Selvom Esbjergs historie er kort, rummer den mange forandringer. Det gælder ikke mindst Østerbyen, som efter en stille begyndelse i dag fremstår som en levende bydel med mange boliger og boligformer. Mange forhold har påvirket området - den korte afstand til havet betød frem til ca. 1935 mange oversvømmelser, som den øvrige by også fik at mærke, når f.eks. gasværket blev sat under vand. Esbjergs stærke afholdsbevægelse udstykkede 70 tdr. land til kolonihaver, hvor nogle af områdets ældste villaer findes i dag, og så havde kvarteret mange og store arbejdspladser, bl.a. teglværker, tobaksfabrik, slagterier og en møbelfabrik. Af rekreative tilbud var der blandt andet en golfbane, hvor Esbjerg Golfklub blev grundlagt, og som gav navn til Golfvej – gaden vi i dag kender som Ingemanns Allé. Det er noget af alt dette, eftermiddagens foredrag handler om, og det er ledsaget af billeder.
 


Man nyder solen og en god frokost ved Esbjerg Golfklubs første klubhus. Huset lå på Golfvej i Gammelby, det nuværende Ingemanns Allé. Klubhuset blev indviet 2. marts 1921 og fraflyttet efter sæsonen 1944. 
Foto: EBA 55073-070.

 

 

« Tilbage