Coronavirus – læs seneste nyt fra Esbjerg Kommune

Nyhedsarkiv

21. december: Jul på skolerne

Dato: 21-12-2018

I dag har skolerne sidste skoledag før juleferien efter en særlig måned, hvor juleaktiviteter har været en del af skoledagen.

Det er ved at være tid for juleferie - en af de mest populære ferier for skolebørn overhovedet. Man holder juleafslutning, mange steder med kirkegang og med julehygge og juleknas i klasserne. Igennem hele julemåneden har december været noget særligt med juleaktiviteter, julesalmer og -sange.

Nogle klasser har også haft aktiviteter uden for skolen. På dagens billede, som er fra 1995, har en første klasse fra Rørkjær skole været på Centralsygehuset for at pynte juletræ. Børnene havde forud for dette været på overnatningstur i et sommerhus, hvor de havde lavet julepynten. 

 

Første klasse fra Rørkjær Skole har været på Centralsygehuset for at pynte juletræ.
Foto: Tonny Sørensen. EBA 66251-060.

 

Tidligere var det almindeligt, at der blev samlet ind til en julegave til klasselæreren, som her på Grådybskolen.

Elever på Grådybskolen har samlet ind til en julegave til klasselæreren, som her får en frugtkurv overrakt.
Foto: Paul Bølling. EBA 50809-008.

 

Dags dato 1995:

Byggeriet af musikhuset i Byparken var i fuld gang i december 1995. Steff-Byg havde sponseret 1.650 kvadratmeter gulv til Musikhusets foyer, og i Dagbladet JydskeVestkysten kunne man den 21. december 1995 læse, at der i øjeblikket formes betonelementer til musikhusbyggeriet. Der skal bruges 1300 betonelementer, der tilsammen vejer 4800 ton. 475 af elementerne beklædes med hvide Utzon-klinker.

Byggeriet af Musikhuset Esbjerg som det så ud i maj 1996.
Foyerens søjler er ved at være på plads.
Foto: Christian Søvad. EBA 04857-503.

 

 

 

 

 

« Tilbage