20. december: En rigtig julegave

Dato: 20-12-2017

I arkivets julekalender følger vi i år esbjergensernes forberedelser til jul via Dagbladet Vestkysten udgivet for 60 år siden i december 1957.

Malermester Carl Koch og frue, Østergade 33, var den 20. december 1957 i avisen. De havde nemlig vundet deres livs største julegave, en bil, i en konkurrence udskrevet af Se og Hør. Bilen blev overrakt malermesterparret af to søde nissepiger, importeret fra København til netop det formål.

Carl Koch kom 6 år gammel til byen i 1893. Hans forældre var kommet til Esbjerg for at se på hus i anledning af byens 25-års jubilæum. Esbjerg havde dengang ca. 5.000 indbyggere, og kun få gader var brolagte.

Malermester Koch var som maler først og fremmest fagmand. Han har lagt et stort arbejde i malernes faglige organisation og har i Esbjerg stået for dekorationer på byens hoteller, ligesom han var med til at udstyre det genopførte Hotel Spangsberg efter branden.