Nyhedsarkiv

17. december: Juletravlhed på telefoncentralen

Dato: 17-12-2017

I arkivets julekalender følger vi i år esbjergensernes forberedelser til jul via Dagbladet Vestkysten udgivet for 60 år siden i december 1957.

Dagbladet Vestkysten besøger den 17. december 1957 telefoncentralen i Esbjerg, der har travlt i ugerne op til jul. Avisen skriver:

Dagene ind under jul er de travleste og mest hektiske på telefoncentralerne landet over. Forretningsfolkene skal have supplementsvarer hjem til julehandelen, der skal aftales julegaver og julebesøg mellem familie og venner osv. – altsammen noget, der medvirker til belastning af telefonnettet.

I de sidste dage har vi på telefoncentralen i Esbjerg ekspederet fra 50-55.000 samtaler dagligt, oplyser forstanderinden på centralen i Esbjerg. Dette imponerende tal betyder, at vi ekspederer 25 pct. flere samtaler end normalt på andre dage i årets løb.

Alle pladserne ved omstillingsbordene er imidlertid besatte med flinke damer, som søger at gøre deres bedste for at få samtalerne afviklet hurtigst muligt, fortsætter forstanderinden. Man vil forstå, at det ikke altid er rart for en telefonistinde at høre en bemærkning som: ”Sig mig sover alle på centralen”, når hun sidder og har lynende travlt. Ofte er grunden til en sådan bemærkning, at kunden har ventet 20-30 sekunder. Der er ingen, der bliver glemt, men selvfølgelig kan det tage lidt tid at blive ekspederet, når travlheden er stor, som tilfældet er. Vi håber at folk vil tage det hele med godt julehumør og bære over med os – fordi vi nu engang har umådeligt travlt.

« Tilbage