15. december: Tag på julemesse

Dato: 15-12-2018

Forretningerne præsenterede varer på julemessernes stande og inspirerede til julehandelen.

Op gennem tiden har Badmintonhallen lagt hus til en række julemesser, hvor forretningerne kunne præsentere sine varer på en stand og dermed inspirere til julehandelen. Ud over Badmintonhallen har der bl.a. været julemesser på Højskolehjemmet, i Gartnernes Salghal og på Hotel Spangsbjerg. Ofte var det borgmesteren, som åbnede julemessen, og ud over standene var der shows med præsentationer af de nyeste varer, konkurrencer samt aktiviteter for børn og voksne.

Det var ofte borgmesteren som åbnede julemesserne. Fra 1964-1979 var Henning Rasmussen Esbjergs borgmester.

Borgmester Henning Rasmussen åbner årets julemesse sammen med nogle børn, der bærer reklamer for de forskellige aktiviteter på julemessen.
Foto: EBA 64115-070.

Aage Hass stand på julemessen på Hotel Spangsberg, december 1965.
Fot: Paul Bølling. EBA 25961-008.

Dags dato 1965:

Havde man ikke købt eller vundet julemaden på de mange julemesser rundt i byen, kunne man forsøge at vinde den ved bankospil.
Disse annoncer så man i Dagbladet Vestkysten den 15. december 1965: