Nyhedsarkiv

11. december: Julehandel i Esbjerg i 1950'erne

Dato: 11-12-2018

Butikkerne bugnede af varer op til jul i 1950'erne, og borgere fra oplandet tog til Esbjerg, som var blevet en stor julehandelsby

"Det er ikke alene forretningernes vinduer, der er juleudsmykkede - dels for at lokke kunderne til og dels for at befordre julestemningen - men også i forretningernes indre er alt præget af jul. Den ene forretning søger at overgå den anden og navnlig tager arrangementerne sigte på børnene. I en enkelt af byens forretninger, som vor fotograf har været på besøg i, havde indehaveren udklædt samtlige ekspeditricer i nissedragter. Det vakte selvfølgelig jubel hos børnene, som her fremsætter deres juleønsker."

Dette kunne man læse i Dagbladet Vestkysten i december 1952.

Dagbladet Vestkystens fotograf havde været på besøg i StrandbyMessen, Strandby Plads 5, hvor børn kunne se på legetøj. Foto: Knud Rasmussen. EBA 04430-050.

 

Esbjerg var blevet en fortræffelig handelsby, og i december 1954 afholdtes specielle "Oplandsdage", der skulle få borgerne fra oplandet til at gøre deres juleindkøb i Esbjergs butikker. Byen var i den forbindelse fyldt med diverse aktiviteter og tilbud.

En julenisse uddeler gratis lodsedler til en billist ved en indfaldsvej til Esbjerg, 1954. Foto: Knud Rasmussen. EBA 04425-050.

 

Dags dato 1952: 

I Vestkystens julekonkurrence skulle man hver dag gætte, hvem nissen var. Den 11. december var konkurrencens sidste dag, og havde man gættet alle 12 opgaver, skulle løsningen indsendes til Dagbladet Vestkysten.

« Tilbage