Scrapbøger

Scrapbøger

Stadsingeniøren i Esbjerg Kommune

At udvikling og forandring sætter tydelige spor i Esbjerg, er man ikke i tvivl om, når man færdes rundt i byen. Snart er et ledningsarbejde i gang og vejen reduceret i bredden, snart er et hus skudt op, hvor der før var en tom byggegrund.

Esbjerg er forandringernes by – og det er ikke noget nyt. Nu tages der hul på en ny mulighed for at følge med i udviklingen i nyere tid, for Stadsingeniøren i Esbjerg Kommune har siden marts 1951 og frem til juni 2010 lavet scrapbøger, der i avisudklip fortæller om Esbjergs fysiske udvikling. Disse scrapbøger er Esbjerg Byhistoriske Arkiv i gang med at digitalisere, og de to første bind – fra marts 1951 til november 1954 – er blevet publiceret nedenfor.

Ved at klikke på nedenstående ikoner kan du læse scrapbøgerne i hhv. PDF- og iPaper-format.

Scrapbog, marts 1951-december 1952  

Læs i scrapbogen 1951-1952 om renovering af Banegårdspladsen, dramatisk ulykke ved kloakarbejde, opgradering af Esbjergs gader, genåbningen af Strandby Kirkevej, planer om ny rutebilstation i Jernbanegade, Darumvejs ændrede indføring til Esbjerg og meget mere.

Scrapbog, januar 1953-november 1954

Læs i scrapbogen 1953-1954 om forslag til stopforbud og ensrettet færdsel i Kongensgade, den gamle stråtækte gård på Hjertingvej der inden nedrivning skulle bruges i en civilforsvarsøvelse, indvielsen af rutebilstationen i Jernbanegade, oversvømmelser på Esbjerg Havn, Fanøbro-planer, tanken om en underjordisk bilparkeringsplads på Torvet og meget mere.